jeudi, août 21, 2008

Programo kaj ekzameno de mia konkurso

Antaŭ kelkaj tagoj mi klarigis ke antaŭ unu jaro mi ekpreparis konkurson. Ĉiu jare, programoj de la konkurso ŝanĝas por duono de la temoj. Ĉi jare la temoj estis la jenaj :

  • Antikva historio : Ekonomioj kaj socioj de 478 ĝis 88 en malnova Grekujo
  • Mezepoka historio : La Bizanca mondo, de la mezo de la 8a jarcento ĝis 1204 : ekonomio kaj socio
  • Moderna historio : La socioj angla, hispana kaj franca je la 17a jarcento
  • Nuntempa historio : Pensi kaj konstrui Eŭropon de 1919 ĝis 1992
  • Regiona geografio : Francio kaj ties regionoj en Eŭropo kaj en la mondo, inkluzive de la transmaraj departementoj kaj teritorio.
  • Regiona geografio : Rusio
  • Tema geografio : Tutmondiĝo

Mi do studis, lernis kaj cerbumis pri ĉiuj tiuj temoj. Mi aldone studis ekkonteorion de historio kaj de geografio kaj historion de ambaŭ fakoj. Tiu aldona programo necesas por la parola parto de la konkurso.

Post ses monatoj da preparado, mi trapasis la skriban parton de la CAPES en marto 2008. Tiu skriba parto konsistis el du kvinhoraj disertaĵoj :

  • Historio : Teni sian rangon en la socioj angla, hispana kaj franca je la 17a jarcento.
  • Geografio : Placo de la internaciaj transport- kaj komunikretoj dans la tutmondiĝo procezo.

Kelkaj semajnoj poste en aprilo mi trapasis la skriban parton de l'agrégation. La konkurso estas pli malfacila, estas do kvara disertaĵoj kiuj daŭras sep horoj :

  • Historio : La maro kaj la ekonomia vivo de 478 ĝis 88 antaŭ erao nia.
  • Historio : Riĉiĝi en la bizanca mondo de la 8a jarcento ĝis 1204.
  • Tekstkomento : Parolado de Bruĝo de Margaret Thatcher (septembro 1988).
  • Geografio : La periferioj de la franca spaco.
En majo oni informis min ke mi sukcesis al ambaŭ konkursoj... almenaŭ por la skribaj partoj. Fakte, estis 604 postenoj por la CAPES kaj 84 por l'agrégation. Do je la skriba parto la ministrejo elektas ĉirkaŭ duoblo de la postenaro. Poste, dum parolaj ekzamenoj ili elektas la sukcesontoj. Restis al mi trapasi la parolan parton...

Libellés : , , ,

8 Comments:

Blogger Tonyo said...

Kaj kio finfine okazis?
Ĉu bonŝancon?

10:36 PM  
Blogger DanBlanford said...

成人視訊jmj成人視訊maru成人視訊one linux成人視訊onelinux成人視訊qk176成人視訊tdecoshow成人視訊williamsalon成人視訊wu chiueh成人視訊ynbcom成人視訊zk成人視訊jmj成人視訊maru成人視訊one linux成人視訊onelinux成人視訊qk176成人視訊tdecoshow成人視訊williamsalon成人視訊wu chiueh成人視訊ynbcom成人視訊zk成人視訊jmj成人視訊maru成人視訊one linux成人視訊onelinux成人視訊qk176成人視訊tdecoshow成人視訊williamsalon成人視訊wu chiueh成人視訊ynbcom成人視訊zk成人視訊jmj成人視訊maru成人視訊one linux成人視訊onelinux成人視訊qk176成人視訊tdecoshow成人視訊williamsalon成人視訊wu chiueh成人視訊ynbcom成人視訊zk

10:30 AM  
Blogger 優雅的 said...

你的部落帶給我愉快的心情,感謝~~..................................................

9:41 AM  
Blogger 8501 said...

^^~~輕輕鬆鬆的逛部落格,多謝有您的分享哦~~~........................................

4:45 AM  
Blogger 宥軒 said...

成人色情電影院線上免費色情短片色情動畫影成人色情動畫色情介紹台灣好色一葉晴視訊力小遊戲力的小遊戲力的色小遊戲力的色遊戲力的遊戲十八成人網站十八歲成人十八歲成人論壇十八禁小遊戲十八禁小說三級片線上觀看下載日本電影下載免費看日本av女優電影八五街八大成人圖庫人做愛姿勢一葉貼圖區一葉貼影片一葉貼影片區一葉影色站一葉擎一碼丁子褲淫蕩學生妹ut美女聊天室成人遊戲情色a片

11:09 AM  
Anonymous 洪廷甫只當台灣人 said...

阿彌陀佛 無相佈施


不要吃五辛(葷菜,在古代宗教指的是一些食用後會影響性情、慾望的植
物,主要有五種葷菜,合稱五葷,佛家與道家所指有異。

近代則訛稱含有動物性成分的餐飲食物為「葷菜」,事實上這在古代是稱
之為腥。所謂「葷腥」即這兩類的合稱。 葷菜
維基百科,自由的百科全書
(重定向自五辛) 佛家五葷

在佛家另稱為五辛,五種辛味之菜。根據《楞嚴經》記載,佛家五葷為大
蒜、小蒜、興渠、慈蔥、茖蔥;五葷生啖增恚,使人易怒;熟食發淫,令
人多慾。[1]

《本草備要》註解云:「慈蔥,冬蔥也;茖蔥,山蔥也;興渠,西域菜,云
即中國之荽。」

興渠另說為洋蔥。) 肉 蛋 奶?!











念楞嚴經 *∞窮盡相關 消去無關 證據 時效 念阿彌陀佛往生西方極樂世界











我想製造自己的行為反作用力
不婚 不生子女 生生世世不當老師








log 二0.3010 三0.47710.48 五0.6990 七0.8451 .85
root 二1.414 1.41 三1.732 1.73五 2.236 2.24七 2.646
=>十3.16 π∈Q' 一點八1.34

2:50 PM  
Anonymous Anonyme said...

Saluton.

Mi estas ekstertera, kreinto de NIFO-DOSIEROJ, blogo pri nifoj kaj ekstertera vivo en Esperanto. En ĝi vi trovos aktualaĵojn, intervjuojn, dokumentajn filmojn, librorecenzojn, filmojn pri nifoj, ktp.

Vi estas invititaj partopreni.

http://fenomenonifo.wordpress.com/

Ĝis la revido.

1:24 PM  
Anonymous Anonyme said...

очень красивые интимные стрижки с фото

в [url=http://goooogl]Gooogle[/url] интим досуг не дорого
девченки ищут знакомства

11:00 AM  

Enregistrer un commentaire

<< Home